onsdag den 17. november 2021

Socialdemokraterne beholder borgmesterpost i Roskilde trods kæmpe lussing 17.11.21

Ni News - S beholder borgmesterpost i Roskilde trods kæmpe lussing
Socialdemokratiet mister 7 af sine 16 mandater og dermed det absolutte flertal i byrådet i Roskilde.
Udgivet 11. november 2021
Socialdemokratiet går 17,8 procentpoint tilbage i Roskilde Kommune og taber dermed sit absolutte flertal i det første kommunalvalg, der afholdes, efter at stemmesluger Joy Mogensen stoppede som borgmester for at blive kulturminister.
Vælgerlussingen er endda en af de største på landsplan i kommunalvalget i år, men alligevel beholder Tomas Breddam (S) borgmesterkæderne.
Ifølge TV 2 Lorry er der lavet en bred konstituering mellem Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
Tomas Breddam overtog i august 2019 borgmesterembedet efter Mogensen, som i dag er helt ude af politik efter en hård tid som minister. Men han har altså ikke formået at sikre samme opbakning i kommunen.
Det var dog stadig 28 procent af vælgerne, der satte sit kryds ud for borgmesterpartiet, men tilbagegangen koster 7 ud af Socialdemokratiets 16 mandater i byrådet. Der er 31 pladser i alt.
Dermed er partiet gået fra et absolut flertal til nu at have mindre end hvert fjerde mandat i Roskilde. Dog er S fortsat største parti.
Dansk Folkeparti og Venstre mister hver et mandat, så de nu har henholdsvis to og fem mandater i byrådet i Roskilde.
De Konservative får størst fremgang og vinder tre ekstra mandater, så partiet nu har fem mandater.
SF øger sit mandattal med to, mens Enhedslisten og De Radikale får et ekstra hver. Liberal Alliance og Nye Borgerlige får hver et mandat i kommunen.
/ritzau/
Kan være et billede af udendørs

0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar