torsdag den 3. december 2015

Socialdemokratisk politiker raser over, at lejere og andelshavere ikke får samme fastfrysning af boligskatten som boligejere i den nye finanslov | Avisen,.dk

Avisen.dk - Mattias Tesfaye (S) harm over lussing til lejere

Den socialdemokratiske politiker raser over, at lejere og andelshavere ikke får samme fastfrysning af boligskatten som boligejere i den nye finanslov og betegner det som "Rablende vanvittigt".

Tesfaye lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af forskelsbehandlingen af lejere og andelshavere i finansloven for 2016.

Som en konsekvens af den finanslovsaftale, som regeringen indgik med Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, kan beboere i ejerboliger nemlig se frem til en fastfrysning af ejendomsskatten i 2016. Men selvom lejerne og andelshaverne også betaler deres grundskyld, får de ikke glæde af aftalen om en fastfrysning

Dermed får lejere og andelshavere det, man kan betegne som en symbolsk lussing, og det har fået det socialdemokratiske folketingsmedlem til tasterne på Facebook.

- Det er jo rablende vanvittigt!!! Den nye finanslov aflyser alle stigninger i grundskylden i 2016. Men en snedig lille detalje afslører nu at det kun gælder for boligejere. Lejere og andelshavere får derimod en skattestigning, skriver Mattias Tesfaye blandt andet.

I København slipper ejeren af en herskabslejlighed på 230 kvadratmeter i Østbanegade for en stigning i grundskylden på 647 kroner i 2016. Omvendt kan beboerne i Mjølnerparkens lejeboliger, der ligger mindre end fem kilometer væk, se frem til en huslejestigning på 534 kroner næste år.

- Dermed betaler lejerne i Mjølnerparken 708 kroner om måneden i grundskyld. Mens f.eks. ejere i herskabslejligheder på Østerbro med udsigt over Kastellet og Øresund kun betaler 833 kroner, selvom de er dobbelt så store, lyder det fra Mattias Tesfaye, der selv bor i en almen bolig på Københavns Vestegn.

Læs hele artiklen her:
"Rablende vanvittigt": Tesfaye harm over lussing til lejere



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar