tirsdag den 7. december 2021

Vejdirektoratets Forventninger til Juletrafikken 2021.

Vejdirektoratets Prognose for Juletrafikken 2021.

Forventninger til juletrafikken 2021
Julen står for døren, og det betyder traditionen tro periodevis tæt trafik, når danskerne pakker bilen og kører gennem landet for at fejre julen.

Udrejsetrafik

Vi forventer ikke større forsinkelser på vejene i dagene op til juleaften, da udrejsetrafikken erfaringsmæssigt fordeler sig jævnt over flere dage.

Dog skal man være opmærksom på, at d. 23. december kan være en joker i år, da juleaften falder på en fredag og helligdagene i weekenden.

Hvis man planlægger at rejse lillejuleaftensdag, kan der være risiko for tæt trafik og mindre kødannelser, hvor trafikken især vil bevæge sig fra Hovedstaden, over Fyn og Sjællands Odde, mod Jylland.

Vi anbefaler, at man på denne dag så vidt muligt undlader at køre i tidsrummet 11:00-14:00, hvor risikoen for forsinkelser vil være størst.

Hjemrejsetrafik

2. juledag er erfaringsmæssigt julens største rejsedag med både hjemrejsetrafik og trafik i forbindelse med julefrokoster. Trafikken vil denne dag hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet i begge retninger mellem Jylland og Hovedstaden, via Fyn og Sjællands Odde.

Vi anbefaler, at man denne dag så vidt muligt undlader at køre mellem kl. 10:00 og 14:00.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar