onsdag den 15. december 2021

Roskilde Avis - Tusind tak, kære Mette Frederiksen | 15. dec. '21.

Roskilde Avis - Tusind tak, kære Mette Frederiksen
Udgivet 15. december 2021.

Læserbrev af Per Christensen Gartnervang 18, 2. th. Roskilde.

Kære Mette Frederiksen tusind tak for du vil bygge mange tusinde almene boliger til almindelige danskere med en almindelig løn, i storbyerne. Men kunne du ikke bare inden du begynder med at bygge nyt, stoppe dem der nu river goder lejligheder ned. Hvis du ikke stopper dem, ja så så er alle de tusinde nye lejligheder du vil bygge jo slet ikke nok.

Jeg har svært ved at se logikken i, at du vil bygge 22.000 almene boliger, samtidig med at der rives gode almene boliger ned.

Ifølge tal fra landsbyggefonden er der igennem de sidste fem år på landsplan forsvundet ca. 17.900 almene boliger med en husleje på under 7.000 kr. Det skyldes blandt andet, at mange små lejligheder er lagt sammen til større, hvor efter boligselskaberne har sat huslejen op.

Jeg kan så se at de 4.000 at de lovede 22.000 nye billige almene boliger, til almindelige danskere, skal være ungdomsboliger, hvad jeg finder meget rimeligt. Men når jeg så lægger de to tal sammen, lejligheder der er revet ned 17.900 og 4000 ungdomsboliger, så bliver det jo kun 100 nye almene billige boliger tilbage af de 22.000 nye almene boliger.

Jeg vil også lige sige, at du skal skynde dig at stoppe nedrivningen af gode almene boliger, for ellers bliver der kun 30 af de nye almene boliger tilbage til almindelige danskere. For her i Roskilde planlægger Boligselskabet Sjælland og Roskilde Kommune at rive 70 gode boliger ned. Og så er der bare 30 af dine nye almene billige boliger til almindelige danskere tilbage. Det må da siges at være meget langt fra de 22.000 nye almene boliger til almindelige danskere, som du vil bygge.

Jeg ved godt, at du og socialdemokratiet stemte for den forrige regerings ghettoplan. Det var den plan hvor i stjal 10 milliarder af lejernes opsparede penge, til at rive gode boliger ned. De opsparede penge var beregnet til at renoverer lejernes boliger, ikke til at rive lejernes boliger ned. Nu ser vi resultatet af det tyveri, nu mangler der gode billige boliger. Og hvis du fortsætter med at bruge de stjålne penge til nedrivning, ja så mangler der 22.000 billige boliger til almindelige danskere, inden du bygger 22.000 nye.

Kære Mette Frederiksen stop nu den meningsløse nedrivning af gode billige almene boliger, og brug landsbyggefondens penge til det de er beregnet til, vedligeholdelse af gode boliger.

Der er brug for 22.000 billige nye almene boliger, både til unge, familier og ældre. Men hvis du fortsætter denne meningsløse nedrivning af gode almene boliger, så vil der stadig mangle 22.000 billige almene boliger til alle, når de 22.000 nye almene boliger du vil bygge, er færdige.

Det synes jeg fandme er uhyggeligt.

Per Christensen
Gartnervang 18, 2. th.
Roskilde.

Foto: Karsten A. Krabbe december 2021.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar