mandag den 18. januar 2016

Overvejer du at bytte bolig med en anden lejer?

Overvejer du at bytte bolig med en anden lejer?
Af Karsten A. Krabbe.
Udgivet 17. januar 2016.

Bytte-bolig-ordningen kan være en god ordning, hvis ens lejlighed er blevet for stor eller lille. Eller den ligger langt fra ens arbejde.

Der er således både fordele og ulemper ved boligbytte-ordningen.

Når vi har boet i vores lejlighed i lang tid, kan der være ting, som vi ikke har lagt mærke til. Vi har måske lagt et tæppe over gulvet - i stedet for at lakere det.

Den dag, du flytter, kan du komme til at betale for ting, som du ikke selv har lagt mærke til, men som boligselskabets medarbejder kræver skal repareres...

Her er nogle ting, som du bør være klar over...

Vær opmærksom på disse ting ved bytte-bolig-ordning:
• Ved udflytning skal den afleverede lejlighed istandsættes som ved en almindelig udflytning.
• Boliglovgivningen er ændret, så jeg ved ikke, hvordan det vil være nu. Men jeg har kendskab til lejere, som blev opkrævet meget store beløb på 25.000 kr og 32.000 kr.

Den ene lejlighed var jeg personligt med til at rengøre og rydde og mener at lejeren kom til betale for ting, som var urimelige. (Det var ikke en lejlighed i BOSJ).

Derfor dette gode råd: 
Gennemgå lejligheden mht. reparationer ved udflytning
Få en kyndig person til at gennemgå din nuværende lejlighed med kritiske øjne og notere hvilke ting, der skal ordnes eller repareres og - ikke mindst - hvor meget det vil koste!

I det tilfælde jeg kender til, kom lejeren til at betale for nedtagning af noget ubeskadiget vinyltapet over køkkenbordet, vinylfilm i køkkendøren og tæppefliser på trappen. Disse ting kunne lejeren evt. selv have foretaget, hvis hun havde været klar over det.

Derfor: 
Prøv at være på forkant med udviklingen, hvis du bytter bolig. 
Der er ikke noget mere surt end at få en efterregning, man ikke havde regnet med.

Nogle boligselskaber tilbyder, at der kan komme en medarbejder ud og se på, hvad der skal laves i lejligheden.

På Boligselskabet Sjællands hjemmeside kan du læse om at bytte bolig: https://bosj.dk/beboer/hvis-du-flytter/fremleje-og-boligbytte/


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar